Yes — a UAE company can deduct director salaries under corporate tax, as long as the pay is for services genuinely rendered, reasonable in amount, and documented. Article 32(1) of Federal Decree-Law No. 47 of 2022 allows expenses wholly and exclusively incurred for the purposes of the business; director remuneration is deductible on the same basis as employee salaries.
TL;DR
- Director salaries are deductible under Article 32(1) of Federal Decree-Law No. 47 of 2022 when wholly and exclusively for business purposes.
- Payments to connected persons — including owners and directors — must meet the reasonableness and documentation conditions in Article 36 and Ministerial Decision No. 97 of 2023.
- The payment must be in the director's capacity as a worker/manager, not as a shareholder — a disguised profit distribution is not deductible.
- The individual pays no personal income tax on salary in the UAE, but the company must still document the service rendered.
Can a UAE company deduct director salaries under corporate tax?
Yes — director salaries are deductible when they are for services genuinely rendered to the business. Article 32(1) of Federal Decree-Law No. 47 of 2022 allows a deduction for expenses incurred wholly and exclusively for the purposes of the taxable person's business. Salary paid to a director is deductible on the same basis as salary paid to any other employee, and the FTA's Corporate Tax FAQs confirm employee salaries and benefits are deductible.
| Payment type | Deductible under UAE CT (2026) | Governing rule |
|---|---|---|
| Director salary for services rendered, documented | Yes — deductible | Article 32(1) |
| Director fee with no genuine service behind it | No — not wholly and exclusively for business | Article 32(1) |
| Disguised profit distribution to a shareholder-director | No — treated as a dividend, not a salary | Article 22 and Article 34 (arm's length) |
| Payment to an owner for services at an inflated amount | Restricted to the reasonable amount | Article 36 and Ministerial Decision No. 97 of 2023 |
What conditions the deduction has to meet
The expense must be wholly and exclusively for the purposes of the business, per Article 32(1). That means the payment buys a real service — a director who chairs the board, runs operations, or provides a defined role, documented in an employment contract or service agreement. The FTA's FAQ 19 sets out that employee salaries, wages and benefits are deductible; a director on payroll is an employee for this purpose.
The deduction fails when the payment isn't for a genuine service. A director fee with no service behind it is a distribution of profit, not an expense — Article 22 of the same law treats profit distributions to shareholders as dividends, and dividends are not deductible.
Connected persons: the extra conditions on owner-directors
When the director is a connected person — an owner, a relative of an owner, or a person affiliated with the company — Article 36 applies extra conditions. Ministerial Decision No. 97 of 2023 sets out the reasonableness and documentation tests for payments to connected persons, including a 10% cap on the aggregate of certain connected-person payments. The FTA's guide on the taxation of foreign source income doesn't cover this area; the FTA's Dividends and Participation Exemption guide covers connected persons on the dividend side.
In practice: a market-rate salary for a working director is deductible in full. An inflated salary that exists to strip profit from the company gets restricted to what the rules call reasonable for the services actually rendered.
What to document before claiming the deduction
Keep the employment or service agreement, board resolution, payroll records, and evidence the service was actually rendered. The company must be able to show the payment was wholly and exclusively for business purposes, at an amount reasonable for the service — not reconstructed after an FTA audit. The FTA's documentation expectations are set out in the documents needed to file corporate taxes.
FAQ
Can a UAE company deduct director salaries under corporate tax?
Yes — director salaries are deductible under Article 32(1) of Federal Decree-Law No. 47 of 2022 when wholly and exclusively incurred for the business, with genuine service behind the payment.
Are director salaries treated differently from employee salaries?
No — a director on payroll is an employee for deduction purposes. The FTA's Corporate Tax FAQ 19 confirms employee salaries, wages and benefits are deductible.
What are the connected-person rules for owner-directors?
Article 36 of the Corporate Tax Law applies additional conditions to payments to connected persons, and Ministerial Decision No. 97 of 2023 sets the reasonableness and documentation tests, including a cap on certain aggregate connected-person payments.
Can a director salary be recharacterised as a dividend?
Yes — a payment that isn't for genuine services, or that exceeds fair value for the services rendered, can be treated as a profit distribution under Article 22, which is not deductible.
What documentation does the FTA expect for a director salary deduction?
Employment or service agreement, board resolution, payroll records and evidence the service was rendered — assembled at the time of payment, not reconstructed for an audit.






